Geode cake

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 4 godz.
24 portie

Składniki

Snoepkristallen
  • suiker
    500 g
  • glucose
    2 el
  • voedingskleurstof paars
    4 punten van een mes
  • water
    2140 g
  • azijn
    2 scheutje
Taarten
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) op kamertemperatuur, in stukken, plus extra voor het invetten
    400 gram
  • suiker
    550 g
  • zout
    ½ tl
  • vanille-extract, natuurlijk
    1 el
  • eieren
    6
  • cacaopoeder, ongezoet
    75 g
  • bakpoeder
    1 el
  • patisserie bloem
    350 g
  • mascarpone
    450 g
  • room, 35% vet
    450 g
Crème vullen
  • mango, rijp in stukken gesneden (2 cm)
    500 g
  • chocoladedruppel
    2 eetlepels
Decoratie
  • fondant (suikerpasta) wit
    750 - 1000 g
  • poedersuiker om te besprenkelen
  • voedingskleurstof goud
    2 - 3 punt van een mes

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 76.2 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 2799 kJ / 669 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 93.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...