Grøntsagsbouillon

Grøntsagsbouillon

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portioner

Składniki

  • løg delt i to
    90 g
  • porre kun hvide dele, delt i fire
    110 g
  • gulerod delt i 4
    260 g
  • sød kartoffel skrællet og skåret i stykker (3 cm)
    130 g
  • selleristilke det i fire
    120 g
  • shiitake svampe, tørrede delt i skiver
    3
  • bredbladet persille, frisk
    4 kviste
  • laurbærblad, tørret
    1
  • timian, frisk
    2 kviste
  • vand
    1300 g
  • salt
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 71 kcal / 297 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 696 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie