Polske crêpes

Polske crêpes

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
12 stykker

Składniki

Kvark
  • creme fraiche, 18% (se tips)
    1000 g
Crepe-dej
  • vand
    330 g
  • sødmælk
    230 g
  • æg
    2
  • vindruekerneolie
    20 g
  • hvedemel
    310 g
  • havsalt
    1 knivspids
Bærsauce
  • hindbær, frosne
    200 g
  • sukker
    100 g
  • citronsaft
    20 g
Quark-fyld
  • æg
    1
  • sukker, hvid
    80 g
  • vaniljesukker
    1 tsk
Stegning af crepes
  • smør til stegning
  • vaniljeis til servering
  • flormelis til pynt

Wartości odżywcze na 1 stykke

Kalorie 396 kcal / 1663 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 61 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie