Empanadas de queijo e milho

Empanadas de queijo e milho

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 unidades

Składniki

Recheio
  • cebola cortada em quartos
    200 g
  • manteiga s/ sal
    45 g
  • óleo de girassol
    15 g
  • farinha tipo 65
    70 g
  • leite
    400 g
  • açúcar
    10 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 - 2 pitadas de
  • queijo curado de vaca
    200 g
  • milho doce escorrido
    400 g
Massa
  • farinha tipo 65
    500 g
  • óleo de girassol
    100 g
  • água
    100 g
  • ovos
    2
  • sal
    1 c. chá de
Montagem
  • ovo batido
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidade

Białko 8.4 g
Kalorie 1077.1 kJ / 257.4 kcal
Tłuszcz 13.3 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 27.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...