Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kıtır
- 50 g un
- 50 g şeker
- 40 g tereyağı, soğuk, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
Hamur
- 250 g süt
- 100 g şeker
-
30
g taze maya, ufalanmış
lub 3 tk kuru maya - 2 yumurta
- 520 g un, tezgahı unlamak için ekstra un
-
1
tk vanilya şekeri (thermomix ile yapılmış)
lub 2 tk şekerli vanilin - 80 g tereyağı, oda sıcaklığında, parçalara bölünmüş
- 1 tutam tuz
- sıvı yağ, kaseyi yağlamak için
Çilekli Kıtır Çörek
- 350 - 360 g çilek, ikiye bölünmüş
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 1056.1 kJ / 252.4 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 28.5 mg
Alternatywne przepisy
Çikolata Soslu Havuçlu Kek
50min
Temel Makarna ve Pizza sosu
30min
Havuç ve Portakallı Kek
1 godz. 40 min
Çilekli Tiramisu
6h 20min
Pratik Napoliten Pizza
50min
Çilekli Muffin
40min
Ketçap ve Biber Dolgulu Poğaça
1u. 55min
Biberiye ve Yaban Mersinli Mokteyl
10 Min
Çilekli Crumble
40min
Elma, Havuç ve Zencefilli Mokteyl
10 Min
Çikolatalı Mısır Gevreği Topları
50min
Domatesli ve Biberli Makarna
30min