Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 600 克 新鲜的虾 ,选用大头虾,剪去须
- 1000 克 水
- 2 根 葱 ,打结
- 10 克 姜 ,切片
- ½ 茶匙 花椒
- 50 克 花雕酒
- 适量 矿泉水 ,冲洗用
- 500 克 香糟卤
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1096.9 kJ / 262.2 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 1001.7 mg