Meatball-Sandwiches

Meatball-Sandwiches

3.2 27 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Pinienkerne
    20 g
  • Parmesan in Stücken
    30 g
  • Datteln, entsteint
    50 g
  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Hackfleisch, gemischt
    400 g
  • Ei
    1
  • Paniermehl selbst gemacht (siehe Tipp)
    30 g
  • Salz
    1 ¾ TL
  • Pfeffer
    1 ¼ TL
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Chilischote (opcjonalnie) nach Wunsch entkernt
    1
  • passierte Tomaten, aus der Dose
    500 g
  • Tomatenmark
    40 g
  • Olivenöl
    50 g
  • Crema di Balsamico
    5 g
  • Baguettes
    2
  • Rucola
    30 g
  • Büffel-Mozzarella abgetropft, in Scheiben
    250 g
    250 g Mozzarella, abgetropft, in Scheiben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 463 kcal / 1938 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 817 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...