Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 克 红薯 ,去皮,切成能放入进料口宽度
- 3 - 4 瓣 蒜头
- 40 克 葱 ,切葱花
- 1 支 新鲜红辣椒 ,去籽
- 30 克 姜 ,切片
- 2 颗 鸡蛋(每颗约53-63克)
- 20 克 玉米淀粉
- 5 克 白芝麻
- 1 - 2 克 咖喱粉
- 2 - 3 克 盐
- 1 小撮 黑胡椒粉
- 适量 油 ,油炸用
- 新鲜香菜叶 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 块(pc)
- Kalorie
- 350.1 kJ / 83.7 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 243.4 mg