Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g soğan, ikiye bölünmüş
- 200 g havuç, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 600 g kabak, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 600 g su
- 2 ¼ - 2 ¾ tk tuz, damak tadına göre
- 2 tutam karabiber
- 45 g labne
- 25 - 30 g tereyağı, parçalara bölünmüş
- dereotu, ince kıyılmış (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 239 kJ / 57 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taze Domatesli Kabak Çorbası
40 Min
Havuç Çorbası
35 Min
Sebzeli Etli Püre
35 Min
Karidesli Şehriye Çorbası
40 Min
Taze Soğanlı Kabak ve Domates Çorbası
40 Min
Pırasa ve Patatesli Kağıtta Somon
1hod.
Kremamsı bezelye çorbası
40 Min
Vegan Peynir Sosu
50 Min
Kremalı Semizotu Çorbası ve Zeytin Soslu Brokoli
Brak ocen
Pesto Soslu Makarna Salatası
35 Min
Kale Lahanası ve Beyaz Fasulye Çorbası
55 Min
Mercimekli Karışık Sebze Çorbası
50 Min