Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g soğan, ikiye bölünmüş
- 200 g havuç, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 600 g kabak, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 600 g su
- 2 ¼ - 2 ¾ tk tuz, damak tadına göre
- 2 tutam karabiber
- 45 g labne
- 25 - 30 g tereyağı, parçalara bölünmüş
- dereotu, ince kıyılmış (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 239 kJ / 57 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kremalı Mantar Çorbası
20min
Makedon Usulü Mantar Çorbası
45 min
Taze Domatesli Kabak Çorbası
40min
Labneli Pratik Kabak Çorbası
25min
Makarna ve Ispanaklı Taze Sebze Çorbası
45 min
Kremalı ve Sebzeli Tavuk Çorbası
1h 30 min
Patates Graten
1h 10min
Havuç Çorbası
35min
Yavaş Pişirilmiş Sebzeli Dana Yahni
3h 15min
Biberiye ve Yaban Mersinli Mokteyl
10min
Havuç, Kuşkonmaz ve Bademli Çorba
30min
Naneli Bezelye Çorbası
35min