Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g sıvı yağ
lub 20 g zeytinyağı -
1
diş sarımsak
lub 20 g kahverengi soğan -
250
g tavuk kalçası, derisiz, kemiksiz, küpler halinde kesilmiş (3 cm), kağıt havlu ile kurulanmış
lub 250 g tavuk göğsü fileto, derisiz, küpler halinde kesilmiş (3 cm), kağıt havlu ile kurulanmış
- Wartości odżywcze
- na 200 g
- Kalorie
- 1878 kJ / 449 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 167 mg
Alternatywne przepisy
Sotelenmiş Mantar
20min
Sotelenmiş Havuç (400 g)
20min
Tavuk Nugget
30min
Hafifçe Sotelenmiş Pırasa
Brak ocen
Mercimek Çorbası, Buharda Pişirilmiş Tavuk Şiş ve Sebze
35min
Soslu Tavuk ve Kuskus, Ispanaklı Sufle
Brak ocen
Tavuk, Mantar ve Yeşil Fasülyeli Makarna
40min
Misket Köfte
40min
Sotelenmiş Kabak
20min
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40min
Tavuklu Pilav
1 Std. 10 Min
Sotelenmiş Bonfile ve Soğan
15min