Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak (opcjonalnie)
- 700 g kabak, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 500 g su
- 1 - 1 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- 1 tutam karabiber
- 10 g tereyağı
- 40 - 50 g labne
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 401 kJ / 96 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kremalı Kabak Çorbası
25min
Kabaklı Bezelye Çorbası
1h
Sarımsaklı ve Ballı Salata Sosu
5min
İtalyan Salata Sosu
5min
Hindistan Cevizi Sütlü Bal Kabağı Çorbası
40min
Gazpacho
10 min
Sarımsak ve Taze Baharatlı Marinasyon ve Salata Sosu
10 min
Naneli Bezelye Çorbası
35min
Peynirli Sebze Çorbası
35min
Pratik Napoliten Pizza
50min
Sütlü Minik Ekmekler
1u. 45min
Kapya Biberli Domates Çorbası
30min