Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 120 g Dinkelmehl Type 630
- 150 g Wasser
- 1 g frische Hefe, erbsengroß
Brotteig und Fertigstellung
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 250 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen und Benetzen
- 10 - 12 g Salz
- 5 - 6 g frische Hefe, zerbröselt
- 5 g Zucker (opcjonalnie)
-
75
g Bergkäse, in Stücken
lub 75 g Gouda, in Stücken -
75
g Cheddar, in Stücken
lub 75 g Emmentaler, in Stücken - 80 g Schinkenspeck, gewürfelt (5 mm)
- Wasser zum Benetzen
- 250 g Schmand zum Servieren
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen, zum Servieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1328 kJ / 317 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 580 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwarzwurzel-Auflauf
1h 25min
Backfisch-Nuggets mit Kräuter-Dip und Kartoffelpüree
1h
Fixe Feierabendstulle
30 min
Caprese-Baguette
14h
Regenbogen-Sandwich
40 min
Mediterrane Fladenbrote
1 godz. 45 min
Tortilla-Buns
2h 30min
Pulled Lachs Baguettes
45 min
Schlemmerfilet à la Bordelaise
35 min
Burritos mit Dinkel-Hähnchen-Füllung
30 min
Pizzabrötchen mit Basilikumbutter
4h 30min
Flammkuchen-Brezeln
50 min