毛豆炒蟹
TM6 TM5

毛豆炒蟹

2.0 (2 oceny)

Składniki

  • 2 只 梭子蟹 ,约300克
  • 20 克 油
  • 1 根 葱 ,切段
  • 2 片 姜
  • 2 瓣 蒜头
  • 30 克 料酒
  • 15 克 生抽
  • 1 - 2 克 糖 ,约¼茶匙
  • 1 小撮 白胡椒粉 ,约¼茶匙
  • 1 克 盐 ,约¼茶匙
  • 60 克 水
  • 100 克 毛豆仁

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1017.8 kJ / 243.3 kcal
Białko
17.9 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
14.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
2.4 g
Sód
640.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy