Vegansk espresso-kokos-is med brownie og chokoladesauce

Vegansk espresso-kokos-is med brownie og chokoladesauce

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 30 min
9 stykker

Składniki

Espresso-kokos-is
  • cashewnødder, rå
    250 g
  • vand, varmt til iblødsætning
  • kaffebønner
    15 g
  • kokosmælk
    400 g
  • rørsukker
    100 g
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 tsk
  • instant kaffe
    4 tsk
  • salt
    2 knivspidser
Mørk chokoladesauce
  • mørk chokolade (70% kakao) i små stykker eller callets (vegansk)
    50 g
  • kokosolie
    20 g
  • plantebaseret mælk f.eks. mandelmælk eller sojamælk
    70 g
Veganske og glutenfri brownies
  • rørsukker
    80 g
  • vand
    80 g
  • kokosolie
    60 g
  • hørfrø blandet med 6 spsk vand
    2 spsk
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    ½ tsk
  • mørk chokolade (70% kakao) i små stykker eller callets
    200 g
  • glutenfrit mel
    80 g
  • natron
    ¼ tsk

Wartości odżywcze na 1 stykke

Kalorie 607 kcal / 2539 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 88 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie