Chocoladebonencake met kokosboterroomglazuur
TM6 TM5 TM31

Chocoladebonencake met kokosboterroomglazuur

(Brak ocen)

Składniki

Chocoladebonentaart

  • 120 g boter in blokjes gesneden, plus extra voor het invetten
  • 400 g kidneybonen, uit blik, licht gespoeld en uitgelekt
  • 1 el water
    lub 1 el gezette koffie
  • 5 eieren, medium (53-63 g)
  • 1 el vanillepasta
  • 180 g kokosbloesemsuiker
  • 70 g cacaopoeder, ongezoet
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl bicarbonaat van sodium
  • ½ tl zeezout

Kokosnoot botercrème glazuur

  • 200 g kokosbloesemsuiker
  • 20 g volle melk
  • 80 g boter, zacht
  • 1 tl vanillepasta
  • 1 ½ el cacaopoeder, ongezoet

Wartości odżywcze
na 1 sneetje
Kalorie
1356 kJ / 322 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy