Glutenvrije pompoentaart met chocolade en noten

Glutenvrije pompoentaart met chocolade en noten

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 porties

Składniki

  • rauwe amandelen
    50 g
  • suiker
    110 g
  • glutenvrij witte bloem
    200 g
  • bakpoeder
    ½ tl
  • zout
    ½ tl
  • gemalen kaneel
    1 tl
  • citroen bij voorkeur biologisch,
    alleen schil
    1
  • ei
    2
  • slagroom (ong. 48% vet)
    170 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) koud, in stukken gesneden (1 cm) plus extra voor het invetten
    125 g
  • water
    400 g
  • pompoen in kleine stukjes gesneden (0,5 cm - 1 cm)
    400 g
  • maïszetmeel
    1 el
  • rietsuiker
    100 g
  • vanille-extract, natuurlijk
    1 tl
  • gedroogde gemalen gember
    ½ tl
  • gemalen kruidnagel
    2 snuifjes
  • gemalen nootmuskaat
    2 snuifjes
  • witte chocolade gesmolten (optioneel)
    30 g
  • noten, volle, gemengd gekarameliseerd (optioneel)
    30 g
  • room, elk type (van koemelk) opgeklopt (optioneel)
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 16 porties

Sód 2208.1 mg
Białko 59.6 g
Kalorie 16649.2 kJ / 3979.3 kcal
Tłuszcz 242 g
Błonnik 34 g
Tłuszcz nasycony 123.6 g
Węglowodany 434.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...