Rainbow Cake

Rainbow Cake

3.1 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
24 portions

Składniki

Cake Layers
  • sugar
    300 g
  • unsalted butter room temperature, in pieces
    395 g
  • salt
    ¼ tsp
  • vanilla extract, natural
    1 tbsp
  • large eggs
    6
  • cake and pastry flour
    395 g
  • baking powder
    1 ½ tsp
  • food colouring, gel (½ tsp ea. purple, blue, green, yellow, orange and red dye)
    3 tsp
Frosting
  • white chocolate in pieces
    300 g
  • unsalted butter cut into pieces
    100 g
  • cream cheese cut into pieces
    680 g
  • orange liqueur, any type
    60 g
    60 g orange juice
  • icing sugar
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 188.8 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 1966.6 kJ / 470 kcal
Tłuszcz 32.2 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 39.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...