Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake Layers
- 300 g sugar
- 395 g unsalted butter, room temperature, in pieces
- ¼ tsp salt
- 1 tbsp vanilla extract, natural
- 6 large eggs
- 395 g cake and pastry flour
- 1 ½ tsp baking powder
- 3 tsp food colouring, gel (½ tsp ea. purple, blue, green, yellow, orange and red dye)
Frosting
- 300 g white chocolate in pieces
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 680 g cream cheese, cut into pieces
-
60
g orange liqueur, any type
lub 60 g orange juice - 100 g icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1966.6 kJ / 470 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 188.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
45 min
Brownies
50min
French Toast Waffles
30 min
Gluten Free Chocolate Chip Cookies
40 Min
Rainbow Cake
2 Std. 45 Min
Sugar Cookies with Lemon Curd
1h 30 min
Drip Candle Cake with Funfetti Sponge
3h
Easy apple pie
45 min
Salted caramel slice
2 godz. 40 min
Red Velvet Number Cake
2 godz. 30 min
Caipiroska
5 Min
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
2 godz. 30 min