
Urządzenia i Akcesoria
Choux Puffs med karamel og appelsin
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
24 stykker
Składniki
Choux puffs
-
vand150 g
-
smør i tern75 g
-
havsalt1 knivspids
-
bagehvedemel100 g
-
æg, medium 1 slået4
Crème Pâtissière
-
sødmælk150 g
-
fløde, cirka 48 %100 g
-
sukker, hvid50 g
-
majsmel25 g
-
æg, medium1
-
æggeblomme fra medium æg1
-
appelsin kun fintrevet skal1
-
vaniljeekstrakt, naturlig½ tsk
Karamelsauce
-
lys rørsukker140 g
-
fløde, cirka 48 %200 g
-
smør koldt og så meget som muligt i ét stykke (6 cm x 4 cm x 1 cm)30 g
-
citronsaft1 tsk
-
havsalt1 knivspids
Servering
-
flormelis til drys
Wartości odżywcze na 1 stykke
Kalorie
149 kcal /
625 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
37 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Irsk mad
8 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
Brak ocen
Brak ocen
40 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen