Amaretti-fyldte ferskner med safran-zabaglione

Amaretti-fyldte ferskner med safran-zabaglione

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portioner

Składniki

Amaretti kiks
  • æggehvide fra stort æg
    1
  • sukker, hvid
    80 g
  • mandelmel
    120 g
  • Mandelekstrakt
    ½ tsk
Ferskenfyld
  • fersken stor, fast, 1 skrællet, udstenet og delt i kvarte
    5
  • smør til smøring
  • mandler, flager efter smag
    30 - 40 g
Zabaglione
  • marsala vin, tør
    60 g
  • hvidvin, tør
    60 g
  • sukker
    120 g
  • safran
    5
  • æggeblommer fra mellemstore æg
    6
  • havsalt
    1 knivspids

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 624 kcal / 2610 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie