Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g dereotu yaprağı
- 1000 g su
- 200 g tavuk göğsü fileto, derisiz, enlemesine ikiye bölünmüş
- 200 g arpa şehriye
- 65 g kornişon turşu, parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 100 g közlenmiş kırmızı biber, parçalara bölünmüş (1- 2 cm), suyu süzülmüş
- 80 g konserve mısır, suyu süzdürülmüş
- 15 g limon suyu
- 50 g zeytinyağı
- ¾ tk tuz
- ⅛ tk karabiber
- ¼ tk toz tatlı kırmızı biber
- Wartości odżywcze
- na 900 g
- Kalorie
- 6438.9 kJ / 1538.9 kcal
- Białko
- 75.2 g
- Węglowodany
- 173.8 g
- Tłuszcz
- 59.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 2692 mg
Alternatywne przepisy
Yoğurtlu Havuç
50 min
Soğuk Demlenmiş Kahve Konsantresi (Cold Brew Concentrate)
12 godz.
Eski Kaşarlı Kabak Pizza
40 min
Rendelenmiş Patates Pancake
55 min
Taze Soğanlı Tart
35 min
Rendelenmiş Havuç Salatası
10 dk
Patates Graten
1h 10min
Yavaş Pişirilmiş Tavuk Köfteleri ve Patates
2 godz. 10 min
Bulgurlu Soğuk Çorba
20 min
Patlıcanlı Börek
1h 10min
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40 min
Tavuklu Pilav
1h 10min