Urządzenia i Akcesoria
Bourbon Pecan Pie with Cinnamon Roll Crust
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
10 portions
Składniki
Pie Dough
-
all-purpose flour7 ½ oz
-
unsalted butter diced, chilled5 oz
-
sugar1 ½ tsp
-
baking powder½ tsp
-
salt¼ tsp
-
ice water3 tbsp
-
unsalted butter in pieces2 oz
-
sugar2 tbsp
-
ground cinnamon2 tbsp
-
ground nutmeg¼ tsp
Pie Filling
-
pecan halves10 oz
-
unsalted butter diced1 oz
-
bourbon2 oz
-
large eggs divided5
-
sugar4 oz
-
brown sugar4 oz
-
corn syrup (see Tip)4 oz
-
vanilla extract1 tsp
-
salt⅛ tsp
Bourbon Caramel Sauce
-
8 ½ oz brown sugarsugar8 ½ oz
-
heavy whipping cream divided6 oz
-
water divided36 oz
-
lemon juice1 tsp
-
unsalted butter one piece (see Tip)1 oz
-
bourbon2 tbsp
-
vinegar1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
174 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
3414.1 kJ /
816 kcal
Tłuszcz
51.1 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
19.9 g
Węglowodany
80.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Edna's Lemon Curd Teacake
40 min
Cuban Sandwich
17 godz.
Caramel Macchiato
15 min
Pecan Pie Tarts
2 godz. 25 min
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 godz. 40 min
Chocolate Pecan Pie
1 godz. 55 min
Peach Cobbler
2 godz. 35 min
Gingerbread Bundt Cake
1 godz. 40 min
Cranberry Vinaigrette Fall Salad
10 min
New Orleans Style Cheesecake
6 godz. 5 min
Polvorones - Wedding Cookies
1 godz. 30 min
Eggnog Bundt Cake
1 godz. 45 min