Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pie Dough
- 7 ½ oz all-purpose flour
- 5 oz unsalted butter, diced, chilled
- 1 ½ tsp sugar
- ½ tsp baking powder
- ¼ tsp salt
- 3 tbsp ice water
- 2 oz unsalted butter, in pieces
- 2 tbsp sugar
- 2 tbsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground nutmeg
Pie Filling
- 10 oz pecan halves
- 1 oz unsalted butter, diced
- 2 oz bourbon
- 5 large eggs, divided
- 4 oz sugar
- 4 oz brown sugar
- 4 oz corn syrup (see Tip)
- 1 tsp vanilla extract
- ⅛ tsp salt
Bourbon Caramel Sauce
-
8 ½
oz sugar
lub 8 ½ oz brown sugar - 6 oz heavy whipping cream, divided
- 36 oz water, divided
- 1 tsp lemon juice
- 1 oz unsalted butter in one piece (see Tip)
- 2 tbsp bourbon
- 1 tbsp vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3414.1 kJ / 816 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 80.7 g
- Tłuszcz
- 51.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 174 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fish Ceviche
3h 25min
Chai Syrup
15 Min
Maple Spiced Sweet Cream Coffee
30min
Beignets
3h
Eggnog Bundt Cake
1h 45min
Cherry Pie
2h 30min
Peach Cobbler
2sa 35 dk
Orange Creamsicle Whip
10min
Peruvian Ceviche with Leche de Tigre
1 Std. 50 Min
Beet Vinaigrette
15 Min
Chili Oil Noodles
30min
Cuban Mojito
5 min