Pære frangipane

Pære frangipane

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portioner

Składniki

Bund
  • smør skåret i tern og derefter frosset i 30 minutter
    120 g
  • hvedemel plus ekstra til afstøvning
    180 g
  • flormelis
    40 g
  • havsalt
    1 knivspids
  • æggeblomme fra medium æg
    1
  • vand
    3 tsk
Pærer
  • vand
    500 g
  • pærer skrællet, halveret, udhugget (ca. 320 g)
    3
Frangipane-fyld
  • citron kun tynde afskalninger af huden
    1
  • sukker, hvid
    120 g
  • smør blødt
    120 g
  • æg, medium
    2
  • mandelmel
    120 g
  • hvedemel
    15 g
Topping
  • aprikosmarmelade smeltet
    1 spsk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 2249 kJ / 538 kcal
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie