Cremet banantærte

Cremet banantærte

5.0 1 rating
Przygotowanie 1 godz. 45 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
8 portioner

Składniki

Tærtebund
  • smør afkølet, i tern
    120 g
  • vegetabilsk olie
    60 g
  • hvedemel
    280 g
  • sukker, hvid
    2 tsk
  • havsalt
    1 tsk
  • vand, koldt
    6 - 8 spsk
  • smør til smøring
Bananfyld
  • bananer skåret i skiver
    760 g
  • appelsinjuice (ca. 1 appensin)
    30 g
  • smør i tern
    60 g
  • madlavningsfløde, ca. 18%
    680 g
  • sukker, hvid
    140 g
  • æggeblommer fra store æg
    6
  • majsmel
    4 spsk
  • smør
    60 g
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 tsk
  • havsalt
    ¼ tsk
Topping
  • sukker
    2 tsk
  • piskefløde
    450 g
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    ¼ tsk
  • bananer skåret i skiver (1 cm) (ca. 1 banan)
    130 g
  • appelsinjuice (ca. ½ appelsin)
    15 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 skive

Białko 11 g
Kalorie 3992 kJ / 954 kcal
Tłuszcz 67 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 89 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie