Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g su
- ¼ küp yaş maya (10g), ufalanmış
- sıvı yağ, kaseyi ve fırın kabını yağlamak için
- 350 g un, serpmek için ekstra un
- 150 g çavdar unu
- 100 g yoğurt
- 2 tk tuz
- 1 tk bal
- 1 tk kabartma tozu
- 2 yk elma sirkesi
- Wartości odżywcze
- na 1 dilim
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Varoma® Güveç'te Pratik Ekmek
2 godz. 20 min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1 Std. 35 Min
Baget ekmek
3h 45min
Karabuğdaylı Ekmek
2hod. 30min
Tencerede Pratik Ekmek
2 godz. 20 min
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 Std. 20 Min
Çavdarlı Yassı Ekmek
2 Std. 10 Min
Ceviz ve Havuçlu Ekmek
2hod.
Cevizli Pratik Ekmek
45min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1 Std. 50 Min
Zeytinyağlı Ekmek
2 Std. 10 Min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5 Std.