Quinoa saláta gránátalmával és tökkel

Quinoa saláta gránátalmával és tökkel

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 adag

Składniki

  • pézsmatök meghámozva és darabokra vágva (2 cm x 5 cm)
    400 g
  • olívaolaj
    1 - 2 ek
  • juharszirup
    1 ek
  • szezámmag
    1 - 2 ek
  • víz
    700 g
  • 1 tk
  • feketebors, őrölt
    2 csipet
  • quinoa
    200 g
  • mandula
    30 g
  • kesudió, nyers
    30 g
  • avokádó olaj
    40 g
  • újhagyma tisztítva és harmadára vágva
    1
  • menta, friss csak levelek
    2 ág
  • citromlé
    20 g
  • juhar szirup
    ½ ek
  • bébispenót, friss
    50 g
  • gránátalma csak maglepel (lásd javaslatok)
    1

Wartości odżywcze na 1 adag

Kalorie 607 kcal / 2505 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 34.8 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 14.1 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 579.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie