Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 红萝卜 ,去皮
- 300 克 黄瓜 ,去核,切成适合通过进料器的块状
- 3 茶匙 盐
- 10 克 辣椒干 ,去籽,浸软
- 150 克 小红葱 ,一切四块
- 60 克 蒜瓣
- 10 克 虾米 ,洗净
- 20 克 水
- 50 克 食油
- ½ 茶匙 芥菜籽
- 10 克 新鲜姜 ,切片
- 1 汤匙 红糖
- 1 汤匙 柠檬汁
- 3 条 新鲜红辣椒 ,切成薄片
- 3 条 新鲜青辣椒 ,切成薄片
- 1 茶匙 香烤芝麻 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 628 kJ / 150 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1201 mg