泰式鸡肉配脆片
TM6 TM5 TM31

泰式鸡肉配脆片

(Brak ocen)

Składniki

  • 20 克 无盐熟花生
  • 20 克 花生酱
  • 10 克 鱼露
  • 5 克 红糖
  • 20 克 米醋
  • 50 克 生抽
  • 5 - 10 克 香甜辣椒酱sriracha ,依据个人口味调整
  • 3 瓣 蒜头
  • 20 克 姜 ,切片
  • 60 克 小洋葱 ,切块
  • 3 枝 泰国罗勒 ,只取叶子 (opcjonalnie)
  • 30 克 油
  • 200 克 鸡肉肉糜
  • 12 张 越南春卷皮
  • 适量 油 ,用于煎炸
  • 水 ,刷面用
  • 适量 胡萝卜 ,切丝,装饰用
  • 适量 生菜,任何种类 ,切丝
  • 适量 新鲜香菜叶
  • 适量 新鲜红辣椒 ,切碎
  • 适量 青柠

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1284.8 kJ / 307.1 kcal
Białko
14.6 g
Węglowodany
29.3 g
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
3.6 g
Sód
924.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy