Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 无盐熟花生
- 20 克 花生酱
- 10 克 鱼露
- 5 克 红糖
- 20 克 米醋
- 50 克 生抽
- 5 - 10 克 香甜辣椒酱sriracha ,依据个人口味调整
- 3 瓣 蒜头
- 20 克 姜 ,切片
- 60 克 小洋葱 ,切块
- 3 枝 泰国罗勒 ,只取叶子 (opcjonalnie)
- 30 克 油
- 200 克 鸡肉肉糜
- 12 张 越南春卷皮
- 适量 油 ,用于煎炸
- 水 ,刷面用
- 适量 胡萝卜 ,切丝,装饰用
- 适量 生菜,任何种类 ,切丝
- 适量 新鲜香菜叶
- 适量 青柠
- 适量 新鲜红辣椒 ,切碎
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1284.8 kJ / 307.1 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 924.3 mg