Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g grænkál
lub 100 g ferskt spínat (baby spinach) - 200 g epli, (helst græn), afhýðið og skerið í fernt
- 60 g sellerý, skorið í bita
- 120 g gúrka, í bitum
- 2 msk grænt ofurfæðisduft, heimagert (sjá ráð)
- 30 g sítróna, afhýðið og fjarlægið steina
- 3 - 5 cm engiferrót, afhýðið
- 50 g ísmolar + meira til að bera fram með
- 350 g vatn
- Wartości odżywcze
- na 1 skammtur
- Kalorie
- 567 kJ / 135.5 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 142 mg