Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, για το βουτύρωμα
-
2 - 4
κ.σ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη (demerara)
lub 2 - 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη - 700 γρ. δαμάσκηνα, ώριμα αλλά σφιχτά, χωρίς τα κουκούτσια, που έχετε κόψει μια φέτα από το κάτω μέρος τους και μετά τα έχετε κόψει στη μέση καθέτως (βλ. συμβουλή)
- 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 80 γρ. ζάχαρη, και ακόμα 1 κ.σ. για τα δαμάσκηνα
- ½ κλωνάρι βανίλιας, μόνο τους σπόρους (βλ. συμβουλή)
- 2 αυγά
- 100 γρ. πλήρες γάλα
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος, 30-40% λιπαρά
- 65 γρ. αλεύρι
- ¼ κ.γλ. αλάτι
- 1 - 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη, για το γαρνίρισμα
- Wartości odżywcze
- na 1 μερίδα
- Kalorie
- 1027.2 kJ / 245.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 131.9 mg