Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 克 螃蟹 (约1-2只),洗净
- 300 克 虾 ,去肠线,带壳
- 300 克 蛤蜊 ,洗净
- 50 克 新鲜姜 ,切薄片
- 30 克 绍兴花雕酒 (opcjonalnie)
- 1 茶匙 盐 ,适量调味
- 1500 克 水
- 100 克 江鱼仔
- 1 茶匙 糖 ,适量调味
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 200 克 苋菜叶 ,只取叶片
- 1 小支 青葱 ,切葱花,装饰用 (opcjonalnie)
- 15 克 枸杞 ,浸泡,装饰用 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2053 kJ / 491 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 3220 mg