Fokhagymás burgonya köménnyel

Fokhagymás burgonya köménnyel

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 adag

Składniki

  • víz
    500 g
  • burgonya (kb. 750 g), félbe vagy negyedbe vágva, ha nagy (lásd javaslat)
    8
  • kömény
    1 tk
  • fokhagyma gerezd
    3
  • parmezán darabolva (2 cm)
    50 g
  • petrezselyem levél, sima, friss (kb. 10 g), darabokra vágva
    ½ csokor
  • vaj, sózatlan kockákra vágva, plusz vajazáshoz
    60 g
  • crème fraîche
    30 g
  • tengeri só
    2 csipet
  • feketebors, őrölt
    ¼ tk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 adag

Białko 10 g
Kalorie 1793 kJ / 428 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie