Urządzenia i Akcesoria
Croquembouche, azaz fánktorony
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
25 adag
Składniki
Krém
-
teljes tej455 g
-
vanília rúd hosszában elvágva, kikaparva, csak magvak½
-
tojássárga6
-
kristálycukor140 g
-
kukorica keményítő30 g
-
só1 csipet
-
vaj, sózatlan1 ek
A fánkok
-
víz225 g
-
vaj, sózatlan darabokban130 g
-
só1 csipet
-
kristálycukor1 ek
-
búzaliszt200 g
-
tyúktojás, nagy5
Karamell
-
kristálycukor565 g
-
víz felosztva1050 g
-
citromlé1 tk
-
ecet55 g
-
málna díszítéshez
-
cukor gyöngy, bármilyen szín díszítéshez
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 adag
Sód
25.2 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
936.4 kJ /
223.8 kcal
Tłuszcz
7.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
37.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ünnepi fogások
10 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Piskóta torta
1 godz. 50 min
Sárgabarackos amaretti
40 min
Almás rétes
Brak ocen
Karácsonyi pekándiós csiga
Brak ocen
Gluténmentes klasszikus lengyel torta
Brak ocen
Klasszikus lengyel torta
2 godz. 25 min
Pandan sifon torta
Brak ocen
Fudge csokoládétorta
Brak ocen
Molten csokoládétorta
Brak ocen
Csokoládés lávapuding
Brak ocen
Szivárvány torta
2 godz. 10 min
Tarte Tatin
Brak ocen