
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Χυλός για κρέπες
- 25 γρ. βούτυρο, ανάλατο κομμένο σε κομμάτια
- 240 γρ. πλήρες γάλα
- 55 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 15 γρ. λικέρ πορτοκαλιού π.χ. Grand Marnier®
- 2 αβγά
- 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. ζάχαρη (opcjonalnie)
- 2 πρέζες αλάτι
Σάλτσα πορτοκαλιού
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- 85 γρ. ζάχαρη
- 85 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 85 γρ. λικέρ πορτοκαλιού
- ⅛ κ.γλ. αλάτι
- 100 γρ. βούτυρο, ανάλατο σε κύβους
Ολοκλήρωση
- 55 γρ. βούτυρο, ανάλατο σε κύβους
- Wartości odżywcze
- na 1 μερίδα
- Kalorie
- 1011.2 kcal / 4231 kJ
- Białko
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 59.8 g
- Węglowodany
- 90.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 36 g
- Sód
- 370 mg