Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porsjoner

Składniki

Kjøttboller
  • brød ferskt eller tørt, delt i biter
    60 g
  • melk
    120 g
  • flatbladet persille, fersk bare blader
    9 - 15 kvister
  • hvitløksfedd (opcjonalnie)
    1 - 2
  • oksekjøttdeig
    600 g
  • egg
    3
  • salt
    1 - 1 ½ ts
  • malt svart pepper
    2 klype
  • vegetabilsk olje for smøring
Tomatsaus
  • hvitløksfedd
    1 - 2
  • løk delt i to
    80 g
  • "extra virgin" oliven olje
    30 g
  • hakkete tomater, på boks
    900 g
  • salt
    1 ½ ts
  • malt svart pepper
    2 klype

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1502.7 mg
Białko 24.3 g
Kalorie 1770.9 kJ / 423.3 kcal
Tłuszcz 28.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 18.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie