Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 河鳗 ,切2厘米段
- 20 克 料酒
- 10 克 姜 ,切块
- 20 克 甜椒 ,切块
- 3 瓣 蒜头
- 100 克 酸梅酱
- 10 克 糖
- 1 小撮 盐
- 150 克 酸菜 ,切小段
- 500 克 水 ,蒸煮用
- 葱 ,切末,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 715.8 kJ / 171.3 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 745.7 mg