Bagels med egg og baconsyltetøy

Bagels med egg og baconsyltetøy

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
4 porsjoner

Składniki

Bagels
  • olivenolje til smøring
  • vann
    1 ss
  • melk
    250 g
  • tørrgjær
    3 ts
    30 g fersk gjær, smuldret
  • sukker
    1 ss
  • hvetemel, fint til dryssing
    520 g
  • havsalt
    3 ts
  • eggeplomme
    1
  • sesamfrø (opcjonalnie) til å strø
    1 ss
    1 ss valmuefrø, til å strø
Baconsyltetøy
  • hvitløksfedd
    3
  • rødløk delt i 4
    200 g
  • mager bacon, røkt delt i biter (1-2 cm)
    500 g
  • Worcestershire saus
    1 ss
  • brunt sukker
    2 ss
  • appelsinskall fint revet
    1 ts
  • timian, tørket
    1 ts
  • ingefær, malt
    ¼ ts
  • stjerneanis
    1
  • malt svart pepper
    2 klyper
  • kaffe, brygget
    150 g
  • cider eddik
    60 g
  • appelsinjuice
    60 g
  • whiskey
    40 g
Egg
  • egg, medium (avhengig av antall porsjoner)
    4
  • vann
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 65 g
Kalorie 4842 kJ / 1152 kcal
Tłuszcz 47 g
Błonnik 8 g
Węglowodany 115 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie