Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hamur
- 250 g un, serpmek için ekstra un
- 30 g zeytinyağı
- 120 g su
- ¾ tk tuz
- 150 g ekşi krema
- ½ tk karabiber
Birleştirme ve Pişirme
- 200 g beyaz soğan, ikiye bölünmüş
- 200 g kırmızı soğan, ikiye bölünmüş
- 30 g frenk soğanı, ince doğranmış
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 407.8 kJ / 98.5 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 6.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patates Graten
1hod. 10min
Armut ve Elmalı Kayısı Lapası
20 min
Fesleğenli Arpa Şehriyeli Tavuk
30min
7 Baharatlı Tavuk ve Pilav
35min
Küpler Halinde Dana Eti Püresi
Brak ocen
Tavuklu Kuzu Etli Bulgur
1hod. 10min
Bircher Müsli
12h 10min
Rendelenmiş Patates Pancake
55min
Ahtapot Salatası (vakumda pişirme)
8h
Donmuş Meyve Püresi 2
Brak ocen
Kaju Fıstığı Ezmesi
50 min
Acı Biberli Kek
2hod.