Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hamur
- 250 g un, serpmek için ekstra un
- 30 g zeytinyağı
- 120 g su
- ¾ tk tuz
- 150 g ekşi krema
- ½ tk karabiber
Birleştirme ve Pişirme
- 200 g beyaz soğan, ikiye bölünmüş
- 200 g kırmızı soğan, ikiye bölünmüş
- 30 g frenk soğanı, ince doğranmış
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 407.8 kJ / 98.5 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 6.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Acı Biberli Zeytinyağı
25 min
Baharatlı Lübnan Ekmeği
3 Std. 20 Min
Lokumlu Kıtır Çikolata
2 Std. 20 Min
Limon Soslu ve Karidesli Çiğ Kabak Spiralleri
Brak ocen
Soğanlı Tarte Flambe
1hod.
Kereviz Remoulade
Brak ocen
Elmalı Tart
1hod.
Sebzeli Galette
1 Std. 30 Min
Vegan Çedar Peyniri
3 godz. 10 min
Bircher Müsli
12sa 10 dk
Kırmızı Biberli ve Elmalı Dip
35 Min
7 Sebzeli Taneli Çorba
40 Min