Datolyás-almás pudingos tekercsek

Datolyás-almás pudingos tekercsek

4.5 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
16 darab

Składniki

A tészta
  • finomított cukor
    1 ek
  • teljes tej
    170 g
  • porélesztő (lásd javaslatok)
    2 tk
  • vaj, sózott vagy sózatlan (tehéntejből) lágyított
    40 g
  • kenyérliszt plusz szóráshoz
    350 g
  • tojás
    1
  • tengeri só
    1 csipet
  • kenyérliszt szóráshoz
A puding
  • kukorica keményítő
    30 g
  • nyers nádcukor
    50 g
  • tojás
    1
  • teljes tej
    160 g
Összeállítás
  • kenyérliszt szóráshoz
  • szmirnai mazsola (datolya)
    90 g
  • alma (bármilyen fajta) (kb. 1 közepes alma), meghámozva és darabokra vágva (1 cm)
    90 g
  • fahéj, őrölt
    ½ tk
  • teljes tej kenéshez

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 darab

Sód 45.5 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 686.6 kJ / 163.4 kcal
Tłuszcz 3.7 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie