Mákos és rozmaringos ropogós lapkenyér

Mákos és rozmaringos ropogós lapkenyér

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
30 szelet

Składniki

  • parmezán darabokra vágva (3 cm)
    80 g
  • rozmaring, friss csak a levelek
    4 ág
  • búzaszem
    300 g
  • mák
    50 g
  • tej
    250 g
  • vaj, sózott vagy sózatlan (tehéntejből) darabokra vágva
    40 g
  • só, finom szemű
    ½ - 1 tk
  • fekete bors
    ½ tk
  • kardamom, őrölt
    1 tk
  • búzaliszt szóráshoz

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 szelet

Białko 3 g
Kalorie 314 kJ / 75 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie