Pannekaker med squash, mais og ricotta

Pannekaker med squash, mais og ricotta

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 stykker

Składniki

Ricotta
  • melk
    1500 g
  • hvit eddik
    40 g
  • salt
    ¼ ts
Pancakes
  • squash delt i biter
    310 g
  • vårløk kun den hvite delen, delt i biter
    1
    1 sjalottløk, halvert
  • smør, usaltet i terninger, pluss 5 ts ekstra til steking
    40 g
  • selvhevende mel
    170 g
  • kjernemelk
    200 g
  • egg, medium
    2
  • salt
    ¼ ts
  • malt svart pepper
    ¼ ts
  • ferske sukkermaiskjerner
    130 g
  • smør, usaltet til steking
    5 ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 10 stykker

Białko 10 g
Kalorie 1149 kJ / 273 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie