Italiensk pasta med pesto og cherrytomater (vegetar)

Italiensk pasta med pesto og cherrytomater (vegetar)

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porsjoner

Składniki

  • parmesanost delt i biter (3 cm)
    120 g
  • cherrytomater
    200 g
  • pinjekjerner pluss ekstra til dryssing
    30 g
  • hvitløksfedd (opcjonalnie)
    1
  • basilikumblader, ferske kun blader
    80 g
  • "extra virgin" olivenolje pluss ekstra til smøring
    120 g
  • salt pluss ekstra til dryssing
    1 ¼ ts
  • vann
    1200 g
  • pasta, tørr kort eller lang (feks. penne, fusilli)
    320 g
  • mozzarella delt i terninger (1-2 cm), eller mini mozzarella
    200 g
    200 g burrata, delt i biter etter å ha plassert på toppen av pasta

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1473.9 mg
Białko 34.4 g
Kalorie 3739.1 kJ / 893.7 kcal
Tłuszcz 55.2 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Węglowodany 65.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie