Sommerlig pastasalat

Sommerlig pastasalat

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porsjoner

Składniki

  • aprikoser delt i båter
    200 g
    200 g fersken, delt i båter
  • rødløk delt i båter
    70 g
  • cherrytomater delt i to (se variasjon)
    250 g
  • romanosalat revet i biter
    180 - 200 g
  • vann
    1200 g
  • salt
    1 ½ ts
  • tørr pasta fullkorn
    250 g
  • hvitløksfedd
    1
  • parmesanost delt i biter
    30 g
  • basilikumblader, ferske pluss ekstra til pynt
    10 g
  • sitronsaft
    10 g
  • "extra virgin" olivenolje
    50 g
  • chiliflak, tørket
    2 klyper
  • salt
    2 - 3 klyper
  • burrata baller (ca. 50 g hver)(se variasjon)
    4
  • baguette (opcjonalnie) delt i diagonale skiver og ristet
  • blandete frø (opcjonalnie) til dryssing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1195 mg
Białko 25.3 g
Kalorie 2116 kJ / 505.8 kcal
Tłuszcz 27.2 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Węglowodany 40.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie