Nápolyi fagylalt torta

Nápolyi fagylalt torta

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 21 godz. 10 min
12 adag

Składniki

Csokoládé fagylalt
  • étcsokoládé (70% kakaó), darabokra vágva (1-2 cm)
    80 - 100 g
  • kakaópor
    20 - 50 g
  • teljes tej
    400 g
  • tejszín, 35 % zsírtartalommal
    200 g
  • kristálycukor
    150 g
  • tojássárga
    4
  • (opcionális)
    1 csipet
Vanília fagylalt
  • vanília rúd
    1
  • vanília rúd a kikapart magok és a hüvely
    1
  • teljes tej
    600 g
  • tejszín, 35 % zsírtartalommal
    200 g
  • kristálycukor
    180 g
  • tojássárga
    6
  • (opcionális)
    1 csipet
Epres fagylalt
  • kristálycukor ízlés szerint
    60 g
  • eper fagyasztva és darabokra vágva
    500 g
  • tejszín, 35 % zsírtartalommal
    120 g
Öntet
  • fehér csokoládé darabokra vágva (1-2 cm)
    125 g
  • eper félbevágva
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 adag

Sód 77 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 2019 kJ / 480.7 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 17.9 g
Węglowodany 52.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie