Urządzenia i Akcesoria
Glutenfreie Schoko-Cupcakes mit Erdbeer-Buttercreme
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stück
Składniki
Glutenfreie Cupcakes
-
Mandeln, blanchiert150 g
-
Zucker80 g
-
Speisestärke50 g
-
Kakao2 EL
-
Eier3
-
Milch50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Öl50 g
-
Backpulver15 g
Buttercreme und Fertigstellung
-
Eiweiß2
-
Zucker120 g
-
Salz2 Prisen
-
Butter weich, in Stücken150 g
-
Erdbeerkonfitüre ohne Stücke (Zimmertemperatur)4 gestr. EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
155 mg
Białko
6 g
Kalorie
1333 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Glutenfreies Backen
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schokoladen-Torte
3 godz. 20 min
Konfetti-Cakepops
3 godz. 30 min
Christmas-Cake-Pops
6 godz.
Schoko-Nougat-Torte mit Kinder Schoko-Bons®
5 godz.
Melonenkuchen
3 godz.
Blumen-Cupcakes
1 godz. 30 min
Blaubeer-Orangen-Muffins
1 godz.
Schokoladen-Frischkäse-Torte
3 godz.
Macarons
3 godz.
Regenbogentorte
10 godz.
Zitronen-Cake-Pops
3 godz. 15 min
Cupcakes mit Oreos®
1 godz. 30 min