Sprøde boller med creme

Sprøde boller med creme

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 stykker

Składniki

Konditorcreme
  • mælk
    300 g
  • sukker
    50 g
  • kagemel
    40 g
  • æg
    2
  • vaniljestang
    1
Boller
  • smør ved stuetemperatur, i små stykker
    45 g
  • sukker
    50 g
  • strimmel appelsinskal (kun den orange del)
    1
  • strimmel citronskal (kun den gule del)
    1
  • mælk
    85 g
  • vand
    55 g
  • æg
    1
  • salt
    1 knivspids
  • honning
    1 tsk
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 tsk
  • gær
    5 g
  • bagehvedemel
    180 g
  • kagemel
    150 g
  • solsikkeolie
    500 g
Karamellisering
  • vand
    2070 g
  • sukker
    250 g
  • glukosesirup
    1 spsk
  • eddike
    1 - 2 spsk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 333.7 mg
Białko 12.1 g
Kalorie 2835 kJ / 678 kcal
Tłuszcz 22.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Węglowodany 106.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie