Urządzenia i Akcesoria
Ítölsk ísterta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 21 godz. 10 min
12 skammtar
Składniki
Súkkulaðiís
-
dökkt súkkulaði (70%), skorið í bita (1-2 cm)80 - 100 g
-
kakó20 - 50 g
-
nýmjólk400 g
-
rjómi200 g
-
sykur150 g
-
eggjarauða4
-
salt (má sleppa)1 hnífsoddur
Vanilluís
-
vanillustöng1
-
nýmjólk600 g
-
rjómi200 g
-
sykur180 g
-
eggjarauður6
-
salt (má sleppa)1 hnífsoddur
Jarðarberjaís
-
sykur eftir smekk60 g
-
jarðarber frosin og helst skorin í bita500 g
-
rjómi120 g
Topping
-
hvítt súkkulaði í bitum (1-2 cm)125 g
-
jarðarber skorin í tvennt250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 skammtur
Sód
77 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
2019 kJ /
480.7 kcal
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
17.9 g
Węglowodany
52.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sítrónu tart
Brak ocen
Glútenfrí gulróta- og möndlukaka
Brak ocen
Möndlu- og kaffikaka
Brak ocen
Gufubökuð döðlukaka
1 godz. 55 min
Mangóostakaka
Brak ocen
Ískaffi
Brak ocen
Kakókúlur
Brak ocen
Vatnsmelónujógúrtís
Brak ocen
Gin og tónik sorbet
Brak ocen
Bláberjaostakaka
Brak ocen
Vanillu mascarpone parfait
Brak ocen
Banoffee rúlla
Brak ocen