Ítölsk ísterta

Ítölsk ísterta

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 21 godz. 10 min
12 skammtar

Składniki

Súkkulaðiís
  • dökkt súkkulaði (70%), skorið í bita (1-2 cm)
    80 - 100 g
  • kakó
    20 - 50 g
  • nýmjólk
    400 g
  • rjómi
    200 g
  • sykur
    150 g
  • eggjarauða
    4
  • salt (má sleppa)
    1 hnífsoddur
Vanilluís
  • vanillustöng
    1
  • nýmjólk
    600 g
  • rjómi
    200 g
  • sykur
    180 g
  • eggjarauður
    6
  • salt (má sleppa)
    1 hnífsoddur
Jarðarberjaís
  • sykur eftir smekk
    60 g
  • jarðarber frosin og helst skorin í bita
    500 g
  • rjómi
    120 g
Topping
  • hvítt súkkulaði í bitum (1-2 cm)
    125 g
  • jarðarber skorin í tvennt
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 77 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 2019 kJ / 480.7 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 17.9 g
Węglowodany 52.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie