Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 克 水
- 250 克 蘑菇 ,去除根部
- 50 克 葱 ,切段只取绿色部分
- 冷水 ,提前准备好凉白开
- 2 克 糖 (约½茶匙)
- 1 克 盐 (约¼茶匙)
- 10 克 蚝油
- 5 克 麻油
- 2 瓣 蒜头
- 5 克 花椒油
- 10 克 生抽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 447.5 kJ / 107 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 823.3 mg