Hindbærsky

Hindbærsky

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 12 godz. 5 min
20 portioner

Składniki

Marengs
  • flormelis (se tip)
    150 g
  • majsmel
    2 tsk
  • æggehvider (ca. 120 g)
    4
  • cream of tartar
    1 knivspids
  • salt
    1 knivspids
  • mandler, flager til drys
Hindbærgelé
  • blade husblas
    12
  • vand, koldt til opblødning
  • tranebærjuice
    1000 g
  • sukker, hvid
    80 g
  • hindbær, frosne (se tip)
    500 g
Sponge cake
  • smør til smøring
  • flormelis
    60 g
  • æg hvider og blommer separeret, stuetemperatur
    2
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    ½ tsk
  • vand, varmt
    20 g
  • natron
    ¼ tsk
  • cream of tartar
    ½ tsk
  • majsmel
    40 g
  • hvedemel (se tip)
    20 g
Mascarponecreme
  • fløde, 35 %
    600 g
  • flormelis
    40 g
  • mascarpone
    250 g
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 tsk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 100.5 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 1103.8 kJ / 262.8 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 27.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie