Τζελάτο με τζιν και λεβάντα

Τζελάτο με τζιν και λεβάντα

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 35 min
10 μερίδες

Składniki

  • ζάχαρη
    150 γρ.
  • γάλα με τουλάχιστον 3,2% λιπαρά
    620 γρ.
  • βρώσιμα λουλούδια λεβάντας (περίπου 5 γρ.)
    5 γρ.
  • κρόκους αυγών
    4
  • κλωνάρι βανίλιας μόνο τους σπόρους
    1
    ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • κρέμα γάλακτος (κρεμ φρες)
    320 γρ.
    320 γρ. κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 30% λιπαρά
  • χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
    1 κ.σ.
  • τζιν
    40 - 50 γρ.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 μερίδα

Sód 44.8 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 790.4 kJ / 188.9 kcal
Tłuszcz 9.9 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 19.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...