Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g susu evaporasi
Dasar
- 85 g mentega tawar, potong kecil-kecil, tambahkan untuk olesan
- 185 g biskuit graham (digestive biscuit), dipecah menjadi dua
- 100 g gula
Isian
- 400 g susu kental manis
- 450 g keju krim (cream cheese), potong dadu, suhu ruang
-
225
g sari jeruk nipis, baru diperas
lub 225 g sari jeruk kunci, baru diperas
Meringue Italia
- 285 g gula, dibagi
- 4 putih telur, dari telur besar, suhu ruangan
- 100 g air
- 1 jeruk nipis, diiris, untuk hiasan
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 2198.2 kJ / 525.4 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 68.5 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 297.6 mg